Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat, în timpul unei deplasări la Kiev, că "sportivii" ruşi şi belaruşi nu sunt "bineveniţi" la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, într-o înregistrare video publicată sâmbătă, conform lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vreau să le spun sportivilor ruşi şi belaruşi că nu sunt bineveniţi la Paris şi să le spun sportivilor ucraineni şi întregului popor ucrainean că îi susţinem foarte activ şi foarte puternic", a declarat presei primarul Parisului, membru al Partidului Socialist, într-o înregistrare video publicată de canalul ucrainean de Youtube United news.

În timpul călătoriei sale la Kiev, Anne Hidalgo a vizitat centrul de antrenament al sportivilor ucraineni. Ruşii, care vor participa la Jocurile Olimpice sub un drapel neutru, nu se vor alătura paradei echipelor naţionale la ceremonia de deschidere, dar vor avea totuşi "ocazia de a trăi evenimentul", după cum a precizat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) la 19 martie.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

În schimb, Rusia a acuzat CIO de "coborâre în rasism şi neonazism" şi de a se face vinovat de "discriminare" şi "intimidare".

Consiliul Europei, care monitorizează drepturile omului pe continent şi care reuneşte 46 de ţări, ceruse deja anul trecut ca sportivii ruşi şi belaruşi să fie excluşi de la Jocurile de la Paris.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.