Primarul capitalei sud-coreene Seul, Park Won-soon, a fost găsit mort, potrivit unui anunţ al poliţiei, după ce fiica acestuia l-a declarat dispărut, afirmând că a lăsat un mesaj ”ca un testament”, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După căutări care au implicat sute de poliţişti, cadavrul primarului a fost găsit la Mt Bugak, în nordul Seulului, în jurul miezului noapţii de joi spre vineri, aproape de unde a fost detectat ultima dată semnalul telefonului său, a precizat Agenţia de Poliţie Metropolitană din Seul.

Poliţia nu a comunicat cauza morţii. Un oficial al poliţiei, Choi Ik-soo, le-a spus reporterilor, la faţa locului, că nu a existat niciun semn de înşelăciune, dar că este nevoie de o anchetă detaliată.

Agenţia de presă Yonhap a relatat că o fostă secretară a primarului a depus miercuri o plângere pentru presupuse incidente de hărţuire sexuală.

Choi a spus, fără să elaboreze, că a început o anchetă după ce a fost depusă o plângere penală împotriva lui Park.

Fiica lui Park l-a declarat dispărut la ora 17:17 p.m. (08:17 GMT) şi a spus că telefonul său era închis şi că acesta a lăsat un mesaj ”ca un testament”, a raportat Yonhap.

În calitate de primar al oraşului cu aproape 10 milioane de locuitori, Park a fost unul dintre cei mai influenţi politicieni din Coreea de Sud şi a jucat un rol important în răspunsul la pandemia coronavirusului.

Primarul era văzut ca un posibil candidat prezidenţial puternic din partea liberalilor, în alegerile prezidenţiale din 2022.

Descoperirea trupului său a avut loc după o căutare de o noapte întreagă într-una dintre cele mai muntoase şi pitoreşti părţi ale Seulului, la doar câteva minute de inima capitalei metropolitane, implicând sute de poliţişti care au folosit drone şi câini.

Park a părăsit joi reşedinţa oficială a primarului în jurul orei 10:40 a.m. (01:40 GMT), purtând o pălărie neagră şi un rucsac, anulând şedinţele programate pentru ziua respectivă, potrivit mai multor rapoarte locale.

Fost activist şi avocat proeminent pentru drepturile omului, Park a fost primarul oraşului Seul din 2011, promovând politici care promovau egalitatea de gen.

În calitate de avocat în anii ‘90, Park a câştigat unul dintre primele cazuri din Coreea de Sud pentru hărţuire sexuală şi a susţinut cu fermitate cauza femeilor care au fost nevoite să lucreze în bordelurile militare din Japonia înainte şi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când Japonia a ocupat Coreea.

Park a lăudat, de asemenea, femeile pentru curajul lor, după ce o serie de femei au acuzat politicieni puternici de infracţiuni sexuale, pe fondul mişcării #MeToo din 2018.
De asemenea, Park a jucat un rol vocal în cadrul manifestaţiilor ample care au ajutat la înlăturarea fostei preşedinte Park Geun-hye în 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.