Primarul Londrei, Sadiq Khan, a lansat luni seara un nou atac la adresa preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, exprimându-şi opoziţia faţă de organizarea unei vizite de stat pentru miliardarul republican în Marea Britanie. O asemenea vizită ar urma să aibă loc în anul 2018, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O vizită de stat este diferită de o vizită normală, iar într-un moment când preşedintele american are politici pe care mulţi le resping în ţara noastră, nu sunt sigur că este potrivit ca guvernul nostru să întindă covorul roşu”, a declarat Khan.

Casa Albă a confirmat săptămâna trecută că vizita de stat a preşedintelui american va fi amânată până în 2018.

Această amânare are loc din cauza îngrijorărilor cu privire la organizare de proteste masive împotriva venirii preşedintelui Trump în Marea Britanie.

Trump s-a întâlnit cu premierul May la summitul G20 de la Hamburg, reafirmându-şi dorinţa de a vizita Londra.

Miliardarul republican a acceptat din luna ianuarie invitaţia reginei Elisabeta al II-a, prezentată de către premierul May, pentru a efectua o vizită de stat în Marea Britanie.

Însă, acesta s-a arătat reticent cu privire la efectuarea unei vizite de stat, dacă va fi întâmpinat cu proteste la Londra.

Khan - primul primar musulman al unei capitale occidentale - a intrat adeseori în conflict cu preşedintele american, dar nu a respins posibilitatea de a se întâlni cu acesta la Londra.

”Dacă cineva are anumite poziţii despre care eu cred că pot fi schimbate, atunci sunt pregătit să joc un rol în acest sens. Dacă nu crezi că este posibil să existe un individ musulman şi mândru occidental, atunci sunt pregătit să te trezesc la realitate, indiferent dacă eşti un reporter pentru CNN sau Donald Trump”, a declarat primarul Sadiq Khan.

Preşedintele Trump a intrat luna trecută într-un război al declaraţiilor cu primarul Londrei, Sadiq Khan, după ce s-a folosit de atentatele din metropolă pentru a-şi promova propria agendă antiimigraţionistă şi chiar l-a citat greşit într-un mesaj postat pe Twitter.

În loc să retragă mesajul iniţial, miliardarul american l-a catalogat drept patetic pe primarul londonez, care a atras atenţia asupra scoaterii declaraţiilor sale din context de către Donald Trump.

În iunie, şeful diplomaţiei britanice a dat asigurări că vizita de stat a preşedintelui american va avea loc în continuare în Marea Britanie, în ciuda apelurilor lansate pentru anularea vizitei de către primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, şi liderul liberal-democraţilor Tim Farron.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.