Prim-ministrul italian, Giuseppe Conte, a acuzat vineri partenerii Italiei din Uniunea Europeană de „ipocrizie” după ce statele blocului european nu au oferit o soluţie privind imigranţii de pe nava gărzii de coastă din Sicilia, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conte a afirmat într-o postare pe Facebook că Europa nu a arătat solidaritate sau responsabilitate şi a criticat diferenţa dintre vorbe şi fapte, „lucru care duce câteodată la ipocrizie”.
 
El a adăugat că Italia va ţine cont de acest lucru şi „va acţiona în consecinţă... privind toate problemele din Europa”.
 
Viceprim-ministrul italian, Luigi Di Maio, a anunţat joi că partidul său va vota pentru a suspenda finanţările către Uniunea Europeană anul viitor dacă partenerii europeni nu vor ajunge la un acord prin care vor prelua migranţii care se află în prezent pe nava gărzii de coastă în Sicilia.
 
La trei zile după ce nava Diciotti a gărzii de coastă italiene a acostat în Catania, 150 de migranţi au rămas la bord, ministrul de Interne, Matteo Salvini, nepermiţând debarcarea lor până când Uniunea Europeană "nu va interveni pentru a ajuta”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.