Liderul cecen Ramzan Kadîrov a criticat joi interdicţia ca soldaţii ruşi să poarte barbă, alăturându-se astfel şefului mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, în cea mai recentă ieşire a celor doi împotriva conducerii militare ruse supervizate de ministrul Serghei Şoigu, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un interviu acordat miercuri site-ului de ştiri RBC, Viktor Sobolev, general-locotenent în retragere şi membru al parlamentului rus, a apărat interdicţia ca soldaţii ruşi să nu poate barbă şi să nu aibă smartphone-uri şi tabletele personale spunând că aceasta este o "parte elementară a disciplinei militare".

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, care poartă barbă, a reacţionat imediat pe Telegram: "Se pare că generalul-locotenent Viktor Sobolev are mult timp liber... din moment ce nu are altceva de făcut decât să recitească codul de conduită militară".

Kadîrov a calificat comentariile lui Sobolev drept "o provocare clară", spunând că soldaţii săi, în majoritate musulmani, poartă barbă ca parte a datoriei lor religioase.

Şi şeful Wagner, Evgheni Prigojin, a cărui ruptură cu Ministerul rus al Apărării a devenit mai mult decât evidentă în ultima săptămână, a calificat comentariile lui Sobolev drept "absurde" şi "arhaisme de anii 1960".

Kadîrov şi Prigojin, ale căror forţe din Ucraina operează în mare parte în mod autonom faţă de Înaltul Comandament rus, au devenit tot mai critici la adresa conducerii militare ruse de când armata Moscovei a suferit o serie de înfrângeri. Cei doi au format o alianţă tacită, amplificându-şi reciproc criticile la adresa conducerii militare şi cerând o atenţie mai viguroasă asupra desfăşurării războiului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.