Thomas Mair, presupusul ucigaş al parlamentarei laburiste, a susţinut, sâmbătă, în faţa magistraţilor, că numele său este ”moarte pentru trădători”, după ce a fost rugat de anchetatori să se identifice în curtea de judecată, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numele meu este moarte trădătorilor şi libertate pentru Marea Britanie”, a declarat Mair.

Suspectul a fost adus sâmbătă în faţa curţii de judecată Westminster pentru a fi pus sub acuzare pentru uciderea laburistei Jo Cox, care a fost împuşcată şi înjunghiată în repetate rânduri, în faţa unei librării din Bristall, Yorkshire.

Maid va fi acuzat şi de alte infracţiuni adiacente. Magistraţii ar putea să-l judece inclusiv pentru vătămare corporală din culpă, posesia unei arme de foc şi posesia unei arme albe cu intenţia de a răni o persoană.

Între timp, autorităţile britanice au confirmat că un bărbat în vârstă de 77 de ani rămâne în stare stabilă în spital, după ce a încercat să intervină în ajutorul laburistei Jo Cox.

Comemorări ale laburistei au avut loc în întreaga ţară, iar la acestea au participat atât oameni simpli, cât şi politicieni. 

David Cameron a susţinut că întreaga naţiune a fost şocată de moartea laburistei, iar oamenii trebuie să realizeze cât de preţioasă este democraţia.

Jo Cox este prima parlamentară ucisă după 1990. Până joi, Ian Grow a fost ultimul dintr-o serie de politicieni omorâţi de grupările teroriste nord-irlandeze.

Poliţia din West Yorkshire a refuzat deocamdată să discute posibilul motiv din spatele atacului, în pofida informaţiilor potrivit cărora bărbatul arestat în acest dosar, Tommy Mair, în vârstă de 52 de ani, ar fi un simpatizant al mişcărilor de extremă-dreapta.

Cox era căsătorită cu managerul de campanie Brendan Cox şi avea două fiice. Ea îşi împărţea timpul între locuinţa sa din circumscripţia electorală pe care o reprezenta în Parlament şi locuinţa amenajată pe o barcă de pe râul Tamisa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.