Conductorul pensionar care a ucis trei kurzi la Paris vineri, într-un atac armat la un centru cultural kurd, a recunoscut, în timpul arestului preventiv, că nutreşte o ”ură patologică faţă de străini” şi că a ”vrut mereu să asasineze migranţi şi străini”, anunţă duminică, de Crăciun, Parchetul din Paris, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cursa sa sângeroasă, vineri, bărbatul s-a dus mai întâi la Saint-Denis, iar apoi a renunţat să treacă la fapte, ”având în vedere că era puţină lume”.

El s-a întors în casa părinţilor săi, iar apoi s-a dus pe jos pe rue d'Enghien, în arondismentul al X-lea, cu scopul de a trage cu arma de foc în kurzi, pe care-i acuză de faptul că ”au luat prizonieri în timpul luptei lor împotriva Daesh (acronimul arab al grupării jihadiste Statul Islamic, SI), în loc să-i omoare”.

Bărbatul, al cărui arest preventiv a fost ridicat sâmbătă din motive de sănătate, a fost condus la infirmerie psihiatrică a Prefecturii de Poliţie.

El s-a prezentat ca fiind ”depresiv” şi ”sinucigaş”.

El a declarat că a ”vrut mereu să asasineze migranţi şi străini”, după o spargere la domiciliul său, în 2016, precizează procurorul Paridsului Laure Beccuau.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.