Rezultatele unei anchete cu privire la destituirea comandantului portavionului nuclear american USS Theodore Roosevelt, demis din funcţie după ce a criticat gestionarea epidemiei covid-19 pe nava sa, i-au fost prezentate secretarului american al Apărării Mark Esper, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presiuni în vederea unei repuneri în funcţie a căpitanului de vas Brett Crozier continuă să crească, iar mai mulţi oficiali de rang înalt din cadrul Marinei americane (US Navy) s-ar fi pronunţat în favoarea acestei soluţii.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Pentagonului, Mark Esper a fost informat verbal cu privire la rezultatele anchetei şi aşteaptă să primească un raport scris pentru a lua o decizie.

Acest caz l-a costat postul pe secretarul Marinei Thomas Modly, care l-a revocat din funcţie, la începutul lui aprilie, pe căpitanul de vas Brett Crozier.

El i-a reporşat faptul că a tras un semnal de alarmă într-o scrisoare cu accente dramatice, în vederea evacuării navei imobilizate la Insula Guam, la Oceanul Pacific după ce s-au înregistrat mai multe cazuri de covid-19 la bord.

”Nu suntem în război. Marinarii noştri nu merită să moară”, a scris căpitanul.

Ierarhia sa nu a apreciat scrisoarea, divulgată în presă.

Însă o serie de lideri politici americani din opoziţia faţă de Donald Trump a salutat atitudinea ofiţerului.

Atunci când a plecat de la bordul USS Theodore Roosevelt, căpitanul de vas a fost aclamat îndelung şi călduros de echipajul său.

Aproximativ 15% dintre marinarii de la bordul portavionului au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, iar unul dintre ei a murit din cauza covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.