Malta promite că de-a lungul mandatului la preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene va depune eforturi pentru îmbunătăţirea accesului României şi Bulgariei la sistemul de control al graniţelor Schengen, tocmai pentru a creşte schimbul de informaţii, deşi există o problemă cu privire la aderarea celor două state la spaţiul Schengen, transmite Novinite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După cum ştiţi, în vederea eliminării controalelor la frontierele interne este nevoie de o decizie unanimă din partea Consiliului de Miniştri ai UE. Până atunci, preşedinţia rotativă va încerca să îmbunătăţească, atât de multe cât poate, accesul pentru Bulgaria şi România la respectivele baze de date, inclusiv la sistemul de intrări-ieşiri de-a lungul graniţelor externe”, a declarat ministrul de Interne, Carmelo Abela.

În lipsa unei decizii legale de aderare a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, autorităţile române şi bulgare nu au acces complet la sistemul de informaţii pentru protejarea graniţelor interne, care conţine informaţii despre persoanele căutate în alte state ale UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.