Consiliul European a anunţat duminică că preşedintele turc Tayyip Erdogan va merge luni la Bruxelles pentru discuţii cu oficialii Uniunii Europene despre Siria şi migraţie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Erdogan se va întâlni cu preşedintele Consiliului European Charles Michel şi cu preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen, pentru a discuta despre ”migraţie, securitate, stabilitatea în regiune şi criza din Siria”, a scris pe Twitter Barend Leyts, purtător de cuvânt al preşedintelui Consiliului European.

Erdogan a solicitat duminică Greciei să "deschidă porţile" migranţilor. Ankara a anunţat autorităţile de la Atena că a deschis frontierele sale şi să le permită migranţilor să meargă către ţări din Uniunea Europeană.

După ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat la 28 februarie deschiderea frontierelor turce către UE, câteva mii de migranţi s-au îndreptat către Grecia, amintind Europei de criza migraţiei din 2015.

Sâmbătă, Grecia anunţa că va construi două noi centre provizorii pentru primirea a sute de migranţi sosiţi zilele acestea în zonă, ca urmare a schimbării de politică din Turcia. 

Mai mult de 1.700 de migranţi au sosit săptămâna aceasta la Lesbos şi în alte patru insule din Marea Egee, adăugându-se la cei 38.000 deja prezenţi şi care locuiesc în condiţii din ce în ce mai precare.

Acest nou val de migranţi a crescut odată cu tensiunile de pe insula care a primit cei mai mulţi migranţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.