Preşedintele turc Tayyip Erdogan a cerut sâmbătă reformarea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, condamnând faptul că Statele Unite se pot opune prin veto unei propuneri de încetare a focului în Gaza, în ciuda sprijinului uriaş din partea altor ţări, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cererea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite de încetare a focului este respinsă doar de vetoul SUA. Este aceasta dreptate?", a spus Erdogan într-o conferinţă pentru drepturile omului de la Istanbul.

”Consiliul de Securitate al ONU trebuie reformat”, a adăugat el.

Statele Unite au respins prin veto o cerere a Consiliului de Securitate al ONU privind o încetare imediată a focului, dar au continuat să preseze Israelul să facă mai mult pentru a proteja civilii palestinieni în timpul unei ofensive violente împotriva militanţilor Hamas în Gaza.

Votul a lăsat Washingtonulul izolat din punct de vedere diplomatic în cadrul Consiliului format din 15 membri. Treisprezece membri au votat în favoarea proiectului de rezoluţie înaintat de Emiratele Arabe Unite, în timp ce Marea Britanie s-a abţinut.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.