Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va merge în Israel, Arabia Saudită şi Vatican în prima sa deplasare după învestirea la Casa Albă. Reprezentanţii administraţiei prezidenţiale susţin că vizita este programată pentru a doua jumătate a lunii mai, iar Trump se va întâlni pe 24 mai cu papa Francisc la Vatican, transmite Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vizita preşedintelui american se va încheia cu o oprire pe 25 mai la summitul NATO de la Bruxelles, înainte de a participa pe 26 mai la summitul liderilor G7 din Sicilia.

Prima vizită străină este de obicei un eveniment extrem de important pentru preşedintele de la Casa Albă.

De asemenea, mizele sunt extrem de mari pentru administraţia prezidenţială, care vrea să stabilească alianţe puternice peste mări.

Trump şi-a exprimat dorinţa de a-l întâlni pe papa Francisc în timpul vizitei premierului italian la Washington.

Săptămâna trecută, oficialii israelieni au confirmat că au existat discuţii pentru o vizită a lui Donald Trump la Ierusalim.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.