Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, le-a dezvăluit jurnaliştilor de pe Air Force One că zidul antiimigraţie nu trebuie să acopere neapărat întreaga lungime a frontierei cu Mexic, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, acesta a insistat că zidul antiimigraţie trebuie să fie transparent, pentru ca vameşii americani să poată supraveghea şi partea mexicană a graniţei cu Statele Unite.

Miliardarul republican şi-a exprimat îngrijorarea că americanii ar putea să fie loviţi în cap de pungi cu droguri, aruncate peste zid de către traficanţii mexicani, dacă nu va exista un zid transparent. Acesta şi-a reiterat şi dorinţa de a instala panouri solare pe zidul de la graniţa cu Mexic.

”Oricât de oribil ar putea să sune, atunci când ei aruncă saci mari cu droguri peste... dacă ai oameni pe partea cealaltă a zidului, nu îi vezi. Dacă te lovesc în cap cu 27 de kilograme de chestii? Te-au terminat”, a declarat preşedintele Trump.

Traficanţii au utilizat inclusiv catapulte şi alte metode inovatoare pentru a-şi transporta drogurile în Statele Unite. 

Totuşi, construirea de tuneluri subterane reprezintă o metodă mult mai întâlnită şi nu există informaţii despre vameşi răniţi de drogurile aruncate peste graniţa dintre Mexic şi SUA.

Construirea unui zid antiimigraţie la graniţa sudică a reprezentat cea mai importantă promisiune electorală a republicanului Donald Trump.

De asemenea, acesta a susţinut în repetate rânduri că costurile ridicării zidului vor fi acoperite de către Mexic.

După şase luni de mandat, preşedintele american pare că recunoaşte o parte din dificultăţile practice şi geografice ale ridicării unui zid de-a lungul întregii frontiere dintre Mexic şi Statele Unite.

”Avem munţi. Avem nişte râuri care sunt violente şi haine. Avem nişte zone care sunt atât de îndepărtate, încât nimeni nu încearcă să treacă graniţa”, le-a mărturisit jurnaliştilor americani, care l-au însoţit la bordul aeronavei Air Force One spre Franţa.

Acesta a precizat că s-ar putea să fie nevoie de 1120-1480 de kilometri de zid transparent, deşi există deja aproximativ 1.000 de kilometri de garduri la graniţa dintre Mexic şi SUA.

Preşedintele George W Bush a investit aproximativ 7 miliarde de dolari în ridicare gardurilor de la graniţa cu Mexic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.