Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a reacţionat vineri seara în urma retragerii unui controversat proiect de înlocuire a Obamacare cu doar câteva minunte înainte de începerea sesiunii de vot din Camera Reprezentanţilor, precizând că va face cel mai bun lucru din punct de vedere politic şi va aştepta explozia legii lui Barack Obama. De asemenea, preşedintele a aruncat vina pe lipsa de civilizaţie a democraţilor, care nu au dorit să colaboreze la legea de înlocuire a Obamacare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am spus de multe ori în ultimul an şi jumătate că cel mai bun lucru pe care am putea să-l facem din punct de vedere politic este să lăsăm să explodeze Obamacare. Explodează chiar acum. Ar fi cu adevărat bine, fără nicio susţinere din partea democraţilor - dacă democraţii, atunci când explodează şi asta se va întâmpla în curând... dacă ei vor colabora cu noi pentru a obţine o lege reală a sănătăţii. Aş fi complet deschis la asta”, a declarat preşedintele american l-a scurt timp după retragerea proiectului său din Camera Reprezentanţilor.

De asemenea, miliardarul republican a evitat să recunoască că retragerea legii ca urmare a lipsei unui consens în rândul republicanilor reprezintă o mare înfrângere pentru mandatul său prezidenţial.

Trump a susţinut că nu a promis niciodată ca va abroga şi înlocui Obamacare în primele 64 de zile la Casa Albă.

Însă, înlocuirea şi abrogarea legii atât de contestată de republicani face parte din planul primelor 100 de zile prezentat de către Donald Trump.

”Obamacare face implozie şi în curând va exploda... iar asta nu va fi deloc drăguţ. Dar democraţii nu vor să vadă asta, aşa că ne vor căuta atunci când sunt pregătiţi şi oricând sunt ei pregătiţi, vom fi şi noi pregătiţi”.

De asemenea, preşedintele şi-a exprimat speranţa că democraţii şi republicanii vor susţine împreună o legea a asigurărilor de sănătate mai bună pentru populaţia Statelor Unite.

Aproximativ 14 milioane de americani ar fi putut să-şi pierdă asigurarea medicală în 2018, în baza noului plan republican de asistenţă medicală, arată analiza Biroului pentru Buget Congresional (CBO).

De asemenea, numărul persoanelor neasigurate urma să crească cu 24 de milioane până în 2026, ajungând la 52 de milioane de oameni în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.