Preşedintele Donald Trump a declarat vineri după-amiază că a restrâns căutarea unui nou consilier pentru securitate naţională la patru candidaţi, după demisia neaşteptată de la începutul săptămânii a lui Michael Flynn, acuzat că a discutat de cinci ori într-o singură zi despre sancţiuni cu ambasadorul rus de la Washington, chiar în ziua implementării unor noi sancţiuni de către administraţia Obama, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre cei patru candidaţi se numără inclusiv Keith Kellogg, care îndeplineşte în acest moment interimatul funcţiei de consilier pentru securitate naţională la Casa Albă.

Kellogg este un general în retragere, care a condus anterior Consiliul Naţional de Securitate de la Casa Albă.

Iniţial, Donald Trump i-a oferit poziţia viceamiralului Robert Harward. Însă, acesta a refuzat să preia funcţia de consilier pentru securitate naţională din cauza unor angajamente financiare şi de familie. Totuşi, presa americană a scris că preşedintele nu i-a permis să-şi aducă propria echipă la Casa Albă.

”Generalul Keith Kellogg, pe care îl cunosc de multă vreme, este luat în considerare pentru poziţia de consilier pentru securitate naţională - cum sunt şi alţi trei candidaţi”, a declarat Donald Trump.

Preşedintele a insistat ca adjunctul lui Flynn, K.T. McFarland, să-şi păstreze poziţia la Casa Albă.

Michael Flynn a demisionat luni din poziţia de consilier pentru securitate naţională, după ce presa americană a dezvăluit că discutat în repetate rânduri cu ambasadorul rus de la Washington. O asemenea discuţie a avut loc chiar după ce Barack Obama a anunţat implementarea unor noi sancţiuni şi a expulzat 35 de diplomaţi ruşi din Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.