Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a încercat să dezmintă luni seara o serie de acuzaţii potrivit cărora le-a divulgat diplomaţilor ruşi o serie de informaţii clasificate despre un complot al jihadiştilor Statului Islamic, care au fost primite de la serviciile de informaţii de la Tel Aviv. Miliardarul republican a susţinut că nu a rostit în niciun moment cuvântul ”Israel” în timpul discuţiei cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi cu ambasadorul Serghei Kisliak, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Doar ca să înţelegeţi, eu nu am menţionat cuvântul sau numele Israel”, a declarat preşedintele american într-o sesiune bilaterală cu premierul de la Tel Aviv, Benjamin Netanyahu.

Donald Trump este acuzat că a divulgat informaţii clasificate în timpul unei întâlniri cu diplomaţii ruşi, care a avut loc pe 10 mai în Biroul Oval.

Respectiva informaţie este legată de un complot al jihadiştilor, care aveau de gând să pună bombe în laptopurile aduse la bordul aeronavelor, fiind obţinută de către informatorii serviciilor de securitate din Israel.

Însă, acuzaţiile nu au sugerat ăn niciun moment că preşedintele american le-a spus diplomaţilor ruşi că informaţiile veneau de la Israel, ci doar că a divulgat informaţii clasificate unor reprezentanţi ai Moscovei.

În timp ce stătea lângă premierul israelian, miliardarul republican aproape a evitat să răspundă la întrebările legate de informaţiile divulgate ruşilor. În timp ce ieşea din sala de conferinţe, acesta s-a întors pentru mai multe fotografii, iar jurnaliştii au început să ţipe întrebări despre divulgarea informaţiilor obţinute de la Israel.

Momentul a generat haos, iar preşedintele american a scăpat declaraţia în timp ce consilierii săi se grăbeau să-l scoată din faţa presei de la Ierusalim.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.