Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat luni după-amiază că este deschis la ideea unei întâlniri cu liderul nord-coreean, dar doar ”în circumstanţele potrivite”, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că ar fi potrivit să mă întâlnesc cu el. Sigur că aş face asta. Aş fi onorat să fac asta, dar doar dacă întâlnirea are loc în circumstanţele potrivite. Dar aş face asta”, a declarat preşedintele SUA.

Statele Unite nu au nicio relaţie diplomatică cu regimul de la Phenian.

Secretarul Rex Tillerson a declarat săptămâna trecută în faţa Naţiunilor Unite că americanii vor negocia cu liderul kim Jong-un doar dacă există progrese credibile în direcţia eliminării programului nuclear şi de rachete balistice al Coreei de Nord.

”Cei mai mulţi politicieni nu ar spune niciodată asta, dar eu vă spun că în circumstanţele potrivite m-aş întâlni cu el. Avem un breaking news”, a precizat Trump.

Regimul nord-coreean a devenit în ultimele săptămâni cea mai urgentă problemă de securitate naţională şi politică externă pentru preşedintele american, care a marcat recent 100 de zile de la învestirea sa la Casa Albă.

De asemenea, nord-coreenii au continuat să-şi dezvolte programul nuclear şi încearcă în continuare să construiască o rachetă balistică care este capabilă să lovească Statele Unite.

Experţii militari au prezis că regimul nord-coreean ar putea să dezvolte o asemenea rachetă până în 2020, care ar fi echipată cu focoase nucleare miniaturizate şi capabilă să distrugă metropole precum Los Angeles, San Francisco, Seattle sau San Diego.

Kim Jong-un nu s-a întâlnit cu niciun lider străin de la preluarea conducerii, după moartea din 2011 a lui Kim Jong-il.

De asemenea, tânărul dictator nu şi-a părăsit ţara izolată de la preluarea puterii, deşi în adolescenţă a fost educat la o şcoală privată din Elveţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.