Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a lansat vineri după-amiază un apel pentru un răspuns hotărât faţă de regimul nord-coreean, în urma discuţiilor purtare la Casa Albă cu preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul întâlnirii dintre cei doi lideri, miliardarul american a atras atenţia asupra importanţei alianţei, dar a lansat critici dure cu privire la cheltuielile militare şi la schimburile comerciale ale Seulului.

”Împreună, ne confruntăm cu ameninţarea regimului nesăbuit şi brutal din Coreea de Nord. Programele nucleare şi balistice ale regimului au nevoie de un răspuns hotărât”, a declarat preşedintele Trump.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De asemenea, acesta a notat că cele două state colaborează pentru a-şi proteja cetăţenii de ameninţarea reprezentată de Phenian.

Preşedintele Moon a precizat că Trump şi-a ales drept prioritate în acest mandat problema Coreei de Nord.

”Atât eu, cât şi preşedintele Trump, am căzut de acord că doar o securitate puternică ne poate aduce pace adevărată. Ameninţarea şi provocarea regimului nord-coreean va fi întâmpinată de un răspuns sever. LIderii noştri vor impune atât sancţiuni, cât şi dialog, într-o abordare cuprinzătoare şi în etape”, a declarat Moon.

Preşedintele Trump a vorbit în termeni duri despre dezechilibrele comerciale şi a ameninţar că va rupe un acord comercial semnat în urmă cu cinci ani de de către Barack Obama.

”Vom face mai multe pentru a elimina barierele comerţului reciproc şi accesului la pieţe”, a precizat liderul de la Casa Albă.

De asemenea, miliardarul republica a vorbit şi despre împărţirea echitabilă a costurilor de Apărare între Statele Unite şi Coreea de Sud.

Moon a insistat că a purtat o discuţie sinceră şi lungă, iar întâlnirea a reprezentat o oportunitate uriaşă pentru a adânci încrederea şi prietenia cu Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.