Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a răspuns joi dimineaţă controverselor legate de videoclipul postat în weekend pe Twitter, în care apare atacând o persoană cu faţa acoperită de sigla CNN. Miliardarul republican a criticat televiziunea americană, susţinând că jurnaliştii au ajuns într-o situaţie gravă pentru că au luat prea în serios videoclipul de pe Twitter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că este regretabil pentru propria televiziune ce a făcut CNN. Ştiţi prea bine, că ei sunt acum în nişte probleme destul de serioase. Ei sunt de mult promotori de ştiri false. M-au acoperit într-un mod lipsit de onestitate. Dar CNN a luat prea în serios acest videoclip şi cred că s-au rănit singuri. Foarte rău... foarte, foarte rău”, a declarat liderul american la o conferinţă de presă comună cu Andrzej Duda la Varşovia.

De asemenea, preşedintele american a continuat, susţinând că nu doreşte ”ştiri false” în Statele Unite.

Reacţia miliardarului republican vine după ce mai mulţi activişti conservatori au acuzat de şantaj televiziunea CNN, care a decis să nu publice numele persoanei care a realizat controversatul videoclip distribuit de Trump, dar a precizat că această decizie se poate schimba dacă respectivul utilizator revine la comportamentul său de pe Reddit.

Problema nu are legătură cu decizia televiziunii de a nu difuza numele respectivei persoane, ci mai degrabă cu modul în care jurnaliştii au explicat respectiva decizie, dând impresia că îl şantajează pe realizatorul videoclipului distribuit de Trump.

Trump a stârnit din nou controverse, după ce a postat duminică seara pe Twitter un videoclip în care trânteşte la pământ şi loveşte cu pumnii sigla televiziunii CNN. Înregistrarea originală de la o competiţie de wrestling a fost editată, iar preşedintele atacă fizic un bărbat a cărui faţă este acoperită de sigla CNN

CNN a anunţat într-un comunicat că este ”o zi tristă când violenţa împotriva reporterilor este încurajată de preşedintele Statelor Unite”.

”Cu siguranţă, Sarah Huckabee Sanders a minţit atunci când a spus că preşedintele nu ar face niciodată asta. În loc să se pregătească pentru vizitele internaţionale, pentru prima întâlnire cu Vladimir Putin, pentru Coreea de Nord şi realizarea unei legi a asigurărilor de sănătate, el se implică într-un comportament juvenil, care este cu mult sub demnitatea funcţiei. Noi vom continua să ne facem munca. El ar trebui să înceapă să-şi facă treaba”, se arată într-un răspuns al televiziunii CNN.

Însă, un consilier prezidenţial l-a apărat pe Donald Trump, susţinând că nu este vorba despre o ameninţare la adresa jurnaliştilor CNN.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.