Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat luni seara că salariul său din primul trimestru se va îndrepta spre Serviciul Parcurilor Naţionale. Este vorba de un cec în valoare de 78.333 dolari, care a fost deja înmânat secretarului de Interne de către purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miliardarul american a precizat anterior că-şi va dona întregul salariu prezidenţial până la finele anului, dar opozanţii l-au criticat pentru că cei 78.333 de dolari se îndreaptă spre o agenţie vizată de tăieri masive de finanţare potrivit planului bugetar propus de administraţia Trump.

Bugetul republican propune o tăiere de 12%, adică aproximativ 1,5 miliarde de dolari, din finanţarea departamentului de Interne, care gestionează Serviciul Parcurilor Naţionale.

Secretarul de Interne s-a arătat încântat de donaţia făcută de preşedintele Trump.

De asemenea, preşedintele american a intrat într-o dispută cu Serviciul Parcurilro Naţionale chiar la o zi după învestirea sa la Casa Albă, atunci când l-a obligat pe directorul agenţiei să publice imagini mai favorabile cu mulţimea de la Capitoliu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.