Preşedintele Donald Trump a rostit vineri seară un discurs concentrat pe crearea de noi locuri de muncă pentru muncitorii americani ”uitaţi de sistem” şi pe promisiunile economice din campanie, cu ocazia participării la prezentarea celui mai mare avion Boeing din familia Dreamliner. După discurs, liderul de la Washington a participat la un tur al fabricii Boeing din Charleston, transmite NBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Exact aşa cum voi aţi construit acest avion incredibil din spatele meu, noi vom reconstrui această naţiune şi ne vom asigura că fiecare comunitate uitată va avea un viitor strălucit. Muncitorul american va câştiga întotdeauna”, a declarat preşedintele Donald Trump în cadrul primului discurs rostit în afara Casei Albe.

Miliardarul republican a promis că va reduce obstacolele din calea producţiei americane de bunuri şi va continua să forţeze multinaţionalele să readucă locurile de muncă în Statele Unite. 

De asemenea, preşedintele a precizat că vor exista penalităţi mari pentru acele multinaţionale care vor continua să producă bunuri pentru piaţa americană în ţările vecine, unde mâna de lucru este mai ieftină, un exemplu elocvent în acest sens fiind Mexic.

”Dumnezeu să binecuvânteze America... şi să binecuvânteze Boeing”, a concluzionat liderul de la Casa Albă.

Donald Trump s-a întâlnit şi cu directorul executiv al Boeing, Dennis Mulenburg, care face parte din ”Iniţiativa Locuri de Muncă în Producţie”.

În decembrie, preşedintele american a reacţionat dur pe Twitter, cerând anularea imediată a unui proiect în valoare de 4 miliarde de dolari pentru construirea unei noi flote prezidenţiale Air Force One de către Boeing. Reacţia miliardarului republican a dus la prăbuşirea imediată a acţiunilor companiei, care a reuşit între timp să renegocieze programul Air Force One.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.