Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, o va găzdui vineri la Casa Albă pe Angela Merkel, după ce vizita cancelarului german a fost întârziată trei zile de puternica furtună de zăpadă Stella, care a paralizat nord-estul SUA, relatează France Presse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angela Merkel este cunoscută pentru atitudinea sa precaută, dar va trebui să poarte discuţii cu impulsivul preşedinte american, sperând că vor putea să-şi micşoreze divergenţele cu privire la comerţul global, Rusia şi NATO.

Iniţial, vizita urma să aibă loc marţi, dar partea germană s-a văzut nevoită să anuleze deplasarea cancelarului din cauza viscolului puternic care a paralizat întreaga coastă nord-estică a Statelor Unite.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Merkel a reprezentant cel mai important aliat internaţional al fostului preşedinte Barack Obama.

De asemenea, miliardarul american a atacat-o dur pe Angela Merkel, susţinând că politica porţilor deschise reprezintă o ”eroare catastrofală” şi acuzând-o pe aceasta că ”distruge Germania”.

Administraţia Trump a cerut insistent aliaţilor NATO să-şi crească cheltuielile militare pentru a atinge obiectivul NATO de 2% din PIB. Însă, această atitudine vizavi de cheltuielile militare este extrem de sensibilă pentru Germania, care a menţinut o tradiţie pacifistă după ororile din al Doilea Război Mondial.

Între timp, cancelarul german nu s-a sfiit să-i amintească preşedintelui de adevăratele valori democratice, precizând că orice ”cooperare apropiată” trebuie să se bazeze pe ”valorile democraţiei, libertăţii, pe respectarea statului de drept şi a demnitării umane, indiferent de origine, culoare, religie, sex, orientare sexuală sau credinţe politice”.

De asemenea, cei doi lideri vor participa vineri la o conferinţă de presă comună la Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.