Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat luni seară numirea în poziţia de consilier pentru securitate naţională la Casa Albă a generalului-locotenent în retragere H.R. McMaster. Această numire are loc la fix o săptămână după demisia surprinzătoare a consilierului Michael Flynn, ca urmare a expunerii legăturilor sale cu diplomaţii ruşi în presa americană, transmite Washington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a anunţat numirea lui McMaster în timp ce se pregătea să părăsească reşedinţa din Mar-a-Lago.

Între timp, generalul-locotenent Keith Kellog, care a servit în ultima săptămână drept consilier interimar pentru securitate naţională, a fost numit la şefia Consiliului de Securitate.

Michael Flynn a demisionat săptămâna trecută din poziţia de consilier pentru securitate naţională, după ce presa americană a dezvăluit că discutat în repetate rânduri cu ambasadorul rus de la Washington. O asemenea discuţie a avut loc chiar după ce Barack Obama a anunţat implementarea unor noi sancţiuni şi a expulzat 35 de diplomaţi ruşi din Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.