Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis luni seara să-l înlăture pe Anthony Scaramucci din poziţia de director de comunicare, la recomandarea noului şef de cabinet al liderului republican, John F. Kelly. Finanţistul Scaramucci şi-a petrecut doar zece zile extrem de controversate la conducerea departamentului de comunicare de la Casa Albă, relatează New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, îndepărtarea din funcţie a fostului finanţist şi bancher de pe Wall Street, care nu avea nicio experienţă în comunicare politică înainte de a prelua funcţia de la Casa Albă, are loc la doar câteva zile după ce Scaramucci a lansat o tiradă verbală extrem de dură la adresa unor înalţi oficiali din administraţia Trump.

Numirea din urmă cu zece zile a lui Scaramucci a dus la două demisii importante în administraţia Trump, fiind vorba de plecarea fostului purtător de cuvânt Sean Spicer şi a fostului şef de cabinet Reince Priebus.

Scaramucci s-a lăudat că el răspunde direct preşedintelui Trump, ci nu şefului de cabinet John F. Kelly.

Însă, Kelly le-a transmis extrem de clar angajaţilor administraţiei că el este la conducere în aripa vestică a Casei Albe.

Nu este clar dacă Scaramucci va păstra o poziţie în administraţia preşedintelui Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.