Preşedintele Trump a declarat vineri seara că este pregătit 100% pentru a răspunde ”sub jurământ” la declaraţiile făcute în urmă cu o zi de directorul demis al FBI în timpul audierii sale din Comisia de Informaţii a Senatului. Comey a confirmat că preşedintele i-a cerut în privat să renunţe la investigaţia care-l privea pe fostul consilier pentru securitate naţională, Michael Flynn, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am spus asta”, a declarat preşedintele de la Casa Albă.

De asemenea, acesta s-a arătat dispus să relateze ”sub jurământ” despre perspectiva sa asupra discuţiei private pe care a purtat-o cu James Comey.

Dacă ar minţi ”sub jurământ”, atunci preşedintele ar putea să fie condamnat pentru obstrucţionarea justiţiei şi înlăturat de la Casa Albă.  

James Comey a dezvăluit în timpul audierii că preşedintele american l-a îndemnat în privat să renunţe la investigaţia care-l privea pe fostul consilier prezidenţial pentru securitate naţională, dar s-a abţinut din a comenta dacă este vorba despre obstrucţionarea justiţiei în cazul lui Trump.

Miliardarul republican a declarat că nu a cerut un jurământ de loialitate de la James Comey, o cerere considerată nepotrivită şi care ar pune la îndoială independenţa FBI.

”Abia îl ştiu pe om. Nu aş spune că vreau ca tu să-mi juri loialitate. Cine ar spune asta?”, a comentat Trump în timpul conferinţei de presă ţinută cu Klaus Iohannis la Casa Albă.

De asemenea, acesta s-a arătat dispus să discute cu procurorul special numit de departamentul Justiţiei pentru investigarea implicării agenţilor ruşi în alegerile prezidenţiale şi a presupuselor legături dintre asociaţii campaniei Trump şi Moscova.

Donald Trump s-a oprit din a-l acuza pe Comey că a minţit ”sub jurământ” la audierea sa din Comisia de Informaţii a Senatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.