Preşedintele Donald Trump i-a condamnat vineri dimineaţă pe democraţii care s-au grăbit să-i ceară demisia Procurorului General pentru discuţiile purtate cu ambasadorul rus de la Washington, catalogând acţiunea acestora drept o ”vânătoare de vrăjitoare” împotriva lui Jeff Sessions, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sessions a anunţat deja că se va recuza din orice investigaţie cu privire la alegerile prezidenţiale, inclusiv din ancheta lansată de agenţii FBI cu privire încercările repetate ale Moscovei de a înclina balanţa electorală în direcţia lui Donald Trump, care s-a arătat mai favorabil unei colaborări cu preşedintele Vladimir Putin.

Controversa a început după ce presa americană a scris că şeful DOJ i-a minţit pe congresmeni în timpul audierilor pentru confirmare în poziţia de Procuror General, atunci când a declarat că nu a avut contact cu oficialii ruşi din poziţia de consiler în campania lui Donald Trump. Însă, Sessions a purtat cel puţin două discuţii cu ambasadorul rus de la Washington.

Procurorul General a susţinut în ultima conferinţă de presă că nu i-a minţit pe congresmeni, întrucât a discutat cu ambasadorul rus din calitatea sa de senator al Alabamei.

Donald Trump a declarat în schimb că are încredere completă în Sessions, explicând că nu a ştiut nimic despre discuţiile purtate de acesta cu ambasadorul Serghei Kisliak.

De asemenea, miliardarul republican l-a numit un ”bărbat onest” şi i-a acuzat pe democraţi că au pierdut orice legătură cu realitatea şi au lansat ”o vânătoare de vrăjitoare”.

”Sessions nu a spus nimic greşit. Putea să-şi exprime răspunsul într-un mod mai clar, dar cu siguranţă nu a făcut asta în mod intenţionat”, a declarat Trump.

Democraţii continuă să-i ceară demisia Procurorului General, acuzându-l că a comis sperjur în faţa Congresului Statelor Unite.

Procurorul General a recunoscut faptul că a purtat discuţii cu ambasadorul rus din poziţia sa de senator, precizând că diplomatul a solicitat întrevederea şi au discutat inclusiv despre criza din Ucraina.

Însă, Sessions a utilizat în discurs expresia ”the Ukraine”, folosită în special de ruşi în timpul regimului comunist pentru a arăta ca Ucraina nu este altceva decât o regiune din URSS.

Jeff Sessions a discutat în două rânduri cu ambasadorul rus anul trecut, pe când era senator, întâlniri pe care nu le-a dezvăluit atunci când a fost întrebat, în audierea în vederea confirmării în funcţia de secretar al Justiţiei.

Ambasadorul Kisliak este considerat de serviciile americane de informaţii unul dintre cei mai buni spioni ruşi şi un recrutor de spioni la Washington.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.