Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a avut parte de o primire călduroasă în timpul vizitei sale în Arabia Saudită, primind inclusiv cea mai înaltă decoraţie civilă acordată de regele Salman bin Abdulaziz, transmite Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miliardarul republican s-a aplecat în faţa regelui saudit pentru a primi colierul Abdulaziz al Saud pentru ”încercarea sa de a spori securitatea şi stabilitatea în regiune şi în întreaga lume”, potrivit motivaţiei prezentate de Riad.

Donald Trump nu este singurul lider american care a primit această disticţie, dar el l-a criticat dur pe democratul Barack Obama pentru că a acceptat în 2009 colierul Abdulaziz al Saud.

De asemenea, saudiţii au întins un covor roşu pentru primirea preşedintelui Donald Trump, iar regele s-a arătat deschis să dea mâna şi cu Prima Doamnă, deşi aceasta a ales să nu-şi acopere capul în timpul vizitei din Arabia Saudită.

Pentru Riad, vizita preşedintelui american a adus veşti bune, inclusiv semnarea unui acord de înarmare în valoare de 110 miliarde de dolari pe termen imediat, prin care saudiţii vor achiziţiona echipamente militare americane pentru combaterea unor ameninţări regionale - precum este considerat Teheran.

De asemenea, valoarea acordului se va ridica în următorii zece ani la 350 de miliarde de dolari, potrivit unui oficial al Casei Albe.

”E minunat să fiu în Riad, Arabia Saudită. Abia aştept după-amiaza şi seara”, a scris preşedintele american pe Twitter.

De asemenea, acordul de înarmare va presupune asamblarea a 150 de elicoptere Blackhawk în Arabia Saudită.

Regele Salman şi Donald Trump au purtat discuţii despre petrol, resurse naturale, arme, dar şi despre Siria şi jihadiştii Statului Islamic.

În acest sens, regele saudit i-a explicat miliardarului republican că Siria obişnuia să fie una dintre cele mai dezvoltate ţări din lume, acuzând că ţara a fost distrusă în schimb de regimul al-Assad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.