Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a lansat sâmbătă noaptea un atac extrem de dur la adresa presei americane, catalogând drept ”ştiri false” toate articolele în care este criticat şi susţinând că jurnaliştii au pierdut orice ”legătura cu realitatea”. Acest nou atac a avut loc chiar în noaptea în care jurnaliştii au sărbătorit la Dineul Corespondenţilor de la Casa Albă, în vreme ce miliardarul republican a încălcat tradiţia mergând la un miting electoral din Pennsylvania, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Donald Trump este primul preşedinte american care ratează Dineul Corespondenţilor de la Casa Albă după Ronald Reagan, care tocmai supravieţuise în 1981 unei tentative de asasinare în Washington.

La miting, preşedintele a declarat că presa americană ar trebui să primească o ”notă mare de nepromovare” pentru acoperirea reuşitelor administraţiei sale în primele 100 de zile de la învestirea la Casa Albă.

”Sunt fericit că sunt la mai bine de 100 de mile de Washington”, a spus preşedintele american în faţa mulţimii din Harrisburg.

Trump nu s-a sfiit să critice inclusiv Dineul Corespondenţilor de la Casa Albă, susţinând că ”un grup mare de actori de la Hollywood şi jurnalişti de la Washington se consolează reciproc”, catalogând evenimentul drept ”foarte plictisitor”.

Preşedintele american a declarat că primele 100 de zile de mandat s-au dovedit extrem de ”interesante şi productive”.

Donald Trump a precizat că a reuşit în fiecare zi să pună capăt ”furtului de locuri de muncă” şi a adus locuri de muncă înapoi în Statele Unite, a eliminat reglementările privind exploatarea energetică şi a scos ţara din tratatele internaţionale nafavorabile Statelor Unite.

Ulterior, miliardarul republican a ţinut să critice şi administraţia Obama.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.