Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a catalogat vineri seară drept surprinzătoare rezultatele alegerilor generale din Marea Britanie, care au dus la pierderea majorităţii parlamentare pentru conservatorii Theresei May, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miliardarul republican nu a oferit alte comentarii despre alegerile din Marea Britanie.

Laburiştii au obţinut 261 de locuri în legislativ, în vreme ce conservatorii vor avea 318 parlamentari în Camera Comunelor.

Însă, premierul este determinată să formeze o coaliţie de guvernare şi nu are de gând să demisioneze de la conducerea conservatorilor în ciuda eşecului uriaş pe care l-a avut jocul ei de noroc.

Deşi a convocat alegerile în speranţa întăririi majorităţii parlamentare, aceasta a dus o campanie extrem de slabă, a refuzat în mod vehement să participe la dezbateri televizate, s-a ascuns de presă şi a propus un program politic devastator pentru pensionarii care reprezintă o parte importantă a electoratului conservatorilor din Marea Britanie.

Corbyn a condus o campanie extrem de activă, atât la mitingurile electorale, cât şi pe reţelele sociale, reuşind să atragă alegători tineri printr-un program progresit, deşi analiştii susţineau că politicile socialiste ale acestuia vor duce la un nou eşec pentru Partidul Laburist.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.