Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a sunat-o marţi după-amiază pe Theresa May şi i-a transmis că americanii stau alături de Marea Britanie după atentatul sinucigaş care a zguduit Manchester Arena, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, cei doi lideri au stabilit în timpul convorbirii telefonice că acest atac este ”în mod special depravat”, potrivit unui comunicat transmis de Casa Albă.

”Preşedintele a asigurat-o pe premier că americanii sunt alături de oamenii din Marea Britanie şi că tăria noastră de caracter nu va ceda niciodată în faţa terorismului” după atentatul sinucigaş de la Manchester.

Un număr de 22 de persoane, inclusiv minori, şi-au pierdut viaţa, iar alte 59 au fost rănite, după ce o bombă a explodat noaptea trecută, în timp ce mulţimile plecau de la un concert susţinut de cântăreaţa americană Ariana Grande.

Donald Trump a fost informat despre atentat în timpul unei vizite de stat în Israel.

De asemenea, acesta a condamnat puternic atentatul, susţinând că a fost comis de ”răufăcători rataţi” de la Manchester.

”Atâţia tineri magnifici, în viaţă şi care iubesc viaţa, asasinaţi de nişte rataţi răufăcători. Nu-i voi numi monştri, căci le-ar plăcea prea mult acest cuvânt”, a declarat liderul american, în prezenţa preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.