Preşedintele Donald Trump a devenit miercuri noaptea ţinta unor critici dure din partea democraţilor americani, după ce a atacat pe Twitter lanţul de magazine Nordstrom în încercarea de a apăra interesele financiare ale fiicei sale, Ivanka Trump. Nordstrom a decis să renunţe la comercializarea brandului fiicei preşedintelui, întrucât articolele din brandul ei nu se vindeau bine, însă Donald Trump a atacat ”nedreptatea” făcută Ivankăi, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ivanka a fost tratată în mod nedrept de către Nordstrom. Ea este o persoană minunată - care m-a împins întotdeauna să fac bine! Groaznic!”, a scris preşedintele american pe Twitter.

Un senator democrat a susţinut însă că postarea este de-a dreptul ”nepotrivită”, iar un fost consilier prezidenţial de etică şi protocol a explicat că un asemenea comportament este ”scandalos” din partea liderului de la Casa Albă.

Senatorul Bob Casey a explicat că este neetic şi chiar nepotrivit ca un preşedinte să atace o companie privată, doar pentru că aceasta din urmă refuză să îi îmbogăţească rudele.

Nordstrom a devenit la începutul lunii februarie al cincilea lanţ de magazine care a renunţat la brandul Ivanka Trump. Reprezentanţii companiei şi-au argumentat decizia de a renunţa la brand, susţinând că vânzările sunt proaste.

De asemenea, activiştii au cerut boicotarea produselor familiei Trump.

Casa Albă a minimalizat însă acest conflict dintre preşedintele Trump şi Nordstrom.

Purtătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale a susţinut că decizia lanţului de magazine a fost una politică, iar preşedinte pur şi simplu a răspuns ”unui atac” la adresa Ivankăi Trump.

”Acesta este un atac direct la adresa politicilor sale şi a numelui ei, deci în mod clar există o încercare a preşedintelui de a-şi apăra fiica”, a declarat Sean Spicer.

Decizia companiei Nordstrom a fost luată în contextul demarării în Statele Unite a unui apel general prin care americanii sunt îndemnaţi să boicoteze toate produsele Trump. Campania se numeşte #GrabYourWallet, iar titlul ei reprezintă o referire ironică la un comentariu grosolan făcut în 2005 de Donald Trump referitor la femei şi anatomia feminină.

Norm Eisen, directorul Comisiei de Etică din mandatul preşedintelui Barack Obama, a spus că declaraţia lui Donald Trump este ”scandaloasă” şi i-a sfătuit pe managerii companiei Nordstrom să îl dea în judecată pe Donald Trump în virtutea California Unfair Competition Law (Legea concurenţei neloiale din California).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.