Preşedintele Braziliei, Michel Temer, a negat o serie de acuzaţii dezvăluite de jurnaliştii brazilieni, potrivit cărora ar fi aprobat plăţi consistente pentru a menţine tăcerea unui martor esenţial dintr-un dosar masiv de corupţie din Brazilia, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurnaliştii O Globo au dezvăluit în urmă cu o zi că preşedintele brazilian a autorizat plăţi ilegale pentru mituirea fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Eduardo Cunha.

Cunha a fost condamnat în martie la 15 ani în spatele gratiilor pentru corupţie, spălare de bani şi evaziune fiscală, fiind considerat un martor cheie de procurorii anticorupţie din Brazilia.

Acuzaţiile lansate împotriva preşedintelui brazilian au generat revoltă în întreaga ţară, în vreme ce parlamentarii opoziţiei au cerut organizarea de alegeri anticipate şi au depus cel puţin două solicitări de punere sub acuzare a lui Temer.

Protestatarii antiguvernamentali au ieşit în stradă în Sao Paulo şi Brasilia, cerând demisia imediată a preşedintelui Michel Temer.

De asemenea, brazilienii au continuat să bată în tigăi de la ferestre, o formă inedită de protest ppracticată în mai multe oraşe braziliene, inclusiv în Rio de Janeiro, Salvador şi Recife.

Analiştii politici susţin că s-a ajuns în ”punctul fără de întoarcere”, dar preşedintele a negat acuzaţiile şi a cerut chiar o investigaţie în acest sens.

Este pentru prima dată când preşedintele brazilian este implicat direct într-o investigaţie anticorupţie, după ce a jucat un rol cheie în demiterea fostei preşedintă Dilma Rousseff.

Jurnaliştii O Globo susţin că au obţinut înregistrări ale unei discuţii dintre Michel Temer şi un oficial al companiei JBS.

Aceste înregistrări au fost prezentate în timpuk negocierii unui acord de vinovăţie între procurorii anticorupţie şi doi directori ai companiei alimentare JBS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.