Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a plecat sâmbătă într-o vizită în Arabia Saudită şi Qatar, pentru a discuta despre cooperarea în afaceri, precum şi despre condiţiile de securitate, pe fondul crizei din Orientul Mijlociu, a declarat biroul său, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Yoon, în ceea ce este prima vizită de stat a unui lider sud-coreean, va purta discuţii cu prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, duminică, şi va călători în Qatar în perioada 24-25 octombrie, pentru un summit şi pentru a participa la un forum de afaceri.

Vizita de stat are loc la aproximativ un an după ce prinţul moştenitor saudit a vizitat Coreea de Sud şi a discutat despre cooperarea în domeniile energiei, apărării şi construcţiei de infrastructură, semnând pacte de investiţii în valoare de 30 de miliarde de dolari cu firme coreene.

Liderii de afaceri care îl însoţesc pe preşedintele Yoon îi includ preşedintele executiv al Samsung Electronics, Jay Y. Lee, preşedintele executiv al Hyundai Motor Group, E.S. Chung, şi şefii conglomeratelor Hanwha, GS şi HD Hyundai, potrivit biroului lui Yoon.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.