Preşedintele de la Seul, Moon Jae-in, a avertizat miercuri că există o posibilitate ridicată de izbucnire a unui conflict cu regimul nord-coreean, a cărui tehnologii militare şi arme convenţionale eu evaluat mai rapid decât se aşteptau experţii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Realitatea este că există o posibilitate ridicată cu privire la izbucnirea unui nou conflict militar la limita nordică şi linia militară de demarcaţie”, a declarat Moon.

Moon promovează dialogul cu Nordul, în vederea dezamorsării tensiunilor şi determinării regimului stalinist să revină la masa negocierilor. El vrea, de asemenea, o distanţă mai mare între Seul şi Washington.

Într-un interviu recent pentru The Washington Post, el aprecia că Seulul ar trebui să ”joace un rol de conducere în problemele care privesc peninsula Coreea”.

De asemenea, nord-coreeni au sugerat recent că l-ar prefera pe Moon Jae-in, dar nicio declaraţie oficială nu a venit până în acest moment de la Phenian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.