Preşedintele american, Joe Biden, este aşteptat să anunţe, marţi, interzicerea importurilor ruseşti de petrol, gaze naturale şi cărbune din Rusia, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SUA vor face mişcarea unilateral, fără cooperarea aliaţilor săi europeni, din cauza dezacordului dintre naţiunile europene cu privire la interzicerea aprovizionării cu gaze ruseşti. Statele UE sunt mult mai dependente de la energia rusă decât SUA.



Oficialii americani au convenit că o astfel de decizie nu ar cauza probleme majore pentru SUA.

Biden urmează să facă anunţul la ora 10.45 a.m. ET (17.45, ora României).

Importurile americane din Rusia reprezintă o mică parte din domeniul energetic al SUA, aproximativ 8% în 2021, din care doar 3% ţiţei. Casa Albă analizează de mai bine de o săptămână decizia de a întrerupe aceste importuri.

Oficiali ai administraţiei Biden s-au deplasat în Venezuela în weekend pentru discuţii cu privire la posibilitatea de a permite ţării să-şi vândă petrolul pe piaţa internaţională, pentru a înlocui combustibilului rusesc.

Purtătoarea de cuvânt a Camerei Reprezentanţilor SUA, Nancy Pelosi, a anunţat, marţi dimineaţă, că proiectul de lege privind interzicerea importului gazelor din Rusia este în continuare în discuţie. De asemenea, proiectul va include şi alte articole, potrivit unui consilier democrat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.