Preşedintele Vladimir Putin a acuzat joi după-amiază că aliaţii NATO încearcă în mod constant să atragă într-o confruntare Rusia. De asemenea, acesta a precizat că membrii blocului militar occidental continuă să se amestece în problemele interne ale Moscovei. Reacţia liderului rus vine la scurt timp după ce NATO a anunţat sporirea prezenţei navale în Marea Neagră, transmite Russia Today.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Putin a explicat că în ultimii ani situaţia globală de securitate ”nu s-a îmbunătăţit, iar multe ameninţări deja existente au devenit din ce în ce mai serioase”.

De asemenea, preşedintele rus a susţinut că noua misiune declarată a NATO este de a se pune contra Rusiei.

”Acesta este scopul ascuns în spatele extinderii blocului militar. S-a mai întâmplat în trecut, dar acum au găsit o nouă justificare pe care ei o cred serioasă. De fapt, ei ne-au provocat în mod constant, au încercat să ne târască într-o confruntare”, a declarat Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu agenţii de rang înalt ai FSB.

Preşedintele rus a acuzat că aliaţii ”îşi continuă eforturile de a se amesteca în treburile noastre interne cu scopul destabilizării ordinii sociale şi politice din Rusia”.

”În trecut, am dejucat până la 53 de operaţiuni ale agenţiilor de informaţii străine şi am prins 386 de agenţi ai acestor servicii”.

Vladimir Putin şi-a exprimat inclusiv regretul pentru că ţările occidentale nu-şi mai coordonează eforturile cu ruşii în lupta împotriva unor inamici comuni, cum sunt grupările teroriste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.