Preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, a susţinut joi că o victorie a republicanului Donald Trump în alegerile prezidenţiale din Statele Unite ar fi problematică pentru întreaga lume şi ar încuraja adoptarea unei retorici asemănătoare în statele europene, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trump nu este o problemă doar pentru UE, ci pentru întreaga lume. Am ajuns într-un punct critic dacă acest om, care se mândreşte că nu ştie nimic şi susţine că cunoştinţele specializate sunt o mizerie inventată de elite, ajunge în Casa Albă,”, a declarat Schulz.

De asemenea, o eventuală victorie a candidatului republican ar însemna că un om complet iresponsabil ajunge într-o poziţie care cere cel mai înalt nivel de responsabilitate.

Preşedintele PE a explicat că victoria prezidenţialului republican ar putea să încurajeze adoptarea unei retorici a urii şi în statele europene.

Martin Schulz şi-a exprimat în final susţinerea pentru Hillary Clinton.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.