Preşedintele Barack Obama a cerut vineri după-amiază agenţiilor americane de informaţii să lanseze investigaţii cu privire la atacurile cibernetice şi la posibile intervenţii ale unor state terţe în campania prezidenţială din 2016. De asemenea, un raport trebuie să fie prezentat înainte de plecarea preşedintelui Obama de la Casa Albă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele a cerut comunităţii de informaţii să conducă o anchetă completă cu privire la ce s-a întâmplat în timpul procesului electoral din 2016... şi să raporteze descoperile unor părţi interesante, inclusiv Congresului”, a declarat consiliera pentru securitate naţională Lisa Monaco.

Consiliera a precizat că atacurile cibernetice nu sunt noi, dar au depăşit un nou prag în ultimul an.

În 2008, FBI a anunţat campania prezidenţială a lui Barack Obama şi a republicanului John McCain cu privire la posibilitatea unui atac cibernetic instrumentat de China.

În octombrie, administraţia americană a acuzat în mod formal Rusia de orchestrarea unor atacuri cibernetice împotriva organizaţiilor Partidului Democrat.

Obama a precizat că l-a avertizat pe preşedintele rus cu privire la consecinţele unui asemenea atac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.