Preşedintele Namibiei, Hage Geingob, în vârstă de 82 de ani, a murit, duminică dimineaţă, la spital, a anunţat preşedinţia, la câteva săptămâni după ce acesta a fost diagnosticat cu cancer, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Postarea de pe platforma de socializare X nu a precizat cauza decesului, dar la sfârşitul lunii trecute preşedinţia a declarat că acesta a fost în Statele Unite pentru tratament, după ce a fost diagnosticat cu cancer în urma unui control medical periodic.

Geingob a murit la spitalul Lady Pohamba din Windhoek, unde primea tratament din partea echipei sale medicale, a precizat preşedinţia. În ultimele momente i-au fost alături soţia, Monica Geingos, şi copiii săi.

Pe când era prim-ministru, în 2014, el a declarat că a supravieţuit cancerului de prostată. A devenit preşedinte în anul următor, fiind la al doilea mandat.

Ţara din sudul Africii urmează să organizeze alegeri prezidenţiale şi parlamentare la sfârşitul anului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.