Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat luni că Mexicul nu s-a angajat şi nici nu s-ar putea angaja să fie desemnată drept „o ţară sigură” pentru migranţi şi să ajungă astfel la un acord similar cu cel la care a ajuns Guatemala cu SUA, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lopez Obrador a declarat pentru Bloomberg într-un interviu că cea mai bună modalitate de a gestiona problema migranţilor reprezintă o cooperare pentru dezvoltarea economică, ceea ce Mexicul deja face.

„Nu am acceptat propunerea de a fi desemnaţi o aşa-zisă „ţară sigură”. Nu ne-am putea angaja la un astfel de lucru”, a afirmat el.

Guatemala a semnat săptămâna trecută un acord cu SUA prin care ţara este desemnată drept „o ţară sigură” pentru migranţi.  Astfel, migranţii nu vor fi eligibili pentru a primi azil în Statele Unite dacă au trecut prin Guatemala şi nu au cerut azil în ţara respectivă. Conform acordului, autorităţile americane pot trimite înapoi migranţii în Guatemala.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.