Preşedintele israelian Reuven Rivlin vrea un Guvern ”stabil” din care să facă parte Likudul premierului în exerciţiu Benjamin Netanyahu şi Partidul ”Albastru-alb” al lui Benny Gantz, în urma alegerilor legislative de la 17 septembrie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt convins că trebuie să se formeze un Guvern stabil cu ambele partide”, a declarat duminică Rivlin, care a început duminică seara consultări cu partidele politice în vederea desemnării celui care să fie însărcinat cu formarea unui Guvern de coaliţie.

”Aceasta este voinţa poporului (...), nimeni nu vrea al treila rând de alegeri”, a subliniat preşedintele.

În aprilie, alegerile legislative au condus la un ”meci nul” între Netanyahu şi Gantz, ale căror partide au obţinut câte 35 din cele 120 de mandate în Knesset, Parlamentul israelian.

Preşedintele Rivlin l-a mandatat atunci pe Benjamin Netanyahu, aflat la putere neîntrerupt de un deceniu, să formeze guvernul. Incapabil să formeze o coaliţie, acesta a preferat să dizolve Parlamentul şi să convoace alegeri la 17 septembrie.

Acest scrutin a condus, din nou, la un blocaj, iar niciunul dintre cei doi favoriţi nu a fost în măsură să obţină o majoritate de 61 de mandate.

În cazul în care partidele nu reuşesc să se pună de acord asupra formării unui guvern, ar putea fi convocate din nou alegeri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.