Preşedintele iranian Hassan Rouhani a făcut apel la unitate pentru a învinge în „războiul economic” impus ţării sale de Statele Unite, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rouhani a ţinut miercuri un discurs în care a descris sancţiunile impuse de SUA şi situaţia actuală drept „un război economic”.

„Trebuie să ne unim pentru a lupta împotriva şi a câştiga acest război economic pe care America l-a lansat împotriva Iranului”, a spus el în discursul televizat.

Preşedintele american Donald Trump a declarat, la finalul summit-ului G7, că este dispus să se întâlnească cu omologul iranian Hassan Rohani, „dacă circumstanţele sunt corecte”, după medieri făcute de Emmanuel Macron. În replică, preşedintele iranian a spus că Iranul nu va discuta cu Statele Unite până când nu vor fi ridicate toate sancţiunile impuse Teheranului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.