Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a votat duminică dimineaţă în primul tur al alegerilor prezidenţiale, acesta prezentându-se la urne în circumscripţia sa electorală din localitatea Tulle. Liderul francez a votat în jurul orei locale 10.00 (11.00 ora României), fiind înconjurat de o mulţime de susţinători în timp ce se pregăteşte să părăsească palatul Elysee, transmite Le Parisien.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hollande a dat mâna cu localnicii ca de fiecare dată când ajunge în circumscripţia sa electorală, deşi a fost înconjurat de un număr ridicat de agenţi de securitate ca urmare a atacului jihadist de pe Champs-Elysees.

Înainte de a ajunge preşedinte, Francois Hollande a fost primar în perioada 2001-2008 în localitatea Tulle.

Susţinătorii i-au înmânat cadouri şi acesta a plecat din secţie în ropote de aplauze, întreptându-se spre Paris.

”Trebuie să trăim fără nostalgie, doar cu speranţă şi voinţă... Nimic nu se încheie”, a declarat liderul fracez în faţa camerelor de filmat din Tulle.

De asemenea, acesta a precizat în faţa jurnaliştilor că întotdeauna are emoţii la urne, mai ales când el nu se regăseşte pe buletinele de vot.

Francois Hollande a susţinut că nu se numără printre alegătorii indecişi şi i-a asigurat pe francezi că s-au luat toate măsurile pentru a li se permite exercitarea dreptului fundamental de a vota.

Ministerul de Interne a anunţat că 28,54% dintre alegătorii francezi s-au prezentat la urne până la ora locală 12.00 (13.00 ora României), adică peste prezenţa de vot anticipată de analişti, sugerând o mobilizare a votanţilor în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.