Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a ajuns joi dimineaţă într-o vizită neanunţată în Afganistan, unde se va întâlni cu trupele germane şi va merge la o bază militară din apropierea localităţii nordice Mazar-e Sharif, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Steinmeier şi soţia sa, Elke Buedenbender, au zburat cu un avion militar german direct din Kazahstan, unde a mers anterior alături de o delegaţie de investitori din Germania.

De asemenea, preşedintele va merge la o bază miltară care funcţionează drept centru de comandă pentru jumătatea nordică a ţării, iar aici este concentrat şi un contingent al trupelor germane din Afganistan.

Germania are 941 de soldaţi staţionaţi în Afganistan ca parte a misiunii de antrenament a NATO.

Misiunea NATO îşi propune să sprijine forţele afgane, pentru ca acestea să asigure la un moment dat securitatea fără asistenţă străină în Afganistan.

Anterior, până la 5.000 de soldaţi germani erau staţionaţi, antrenau forţele locale şi ofereau sprijin logistic în Afganistan.

Ultimul preşedinte german care a vizitat trupele din Afganistan a fost Joachim Gauck în 2012.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.