Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier le-a cerut scuze persoanelor de orientare homosexuală, duminică, pentru suferinţele şi nedreptăţile pe care li le-au provocat legi represive în Germania nazistă şi în perioada de după al Doilea Război Mondial, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului german a cerut scuze într-un discurs pe care l-a susţinut în cadrul unor ceremonii ce marchează persecutarea persoanelor de orientare homosexuală de către regimul lui Adolf Hitler.

Acest tratament dur a continuat în perioada postbelică, în ambele părţi ale Germaniei împărţite la acea vreme, în care homosexulitatea a rămas mult timp o infracţiune penală, a declarat Steinmeier, citat de DPA.

”De aceea cer iertare astăzi (duminică), pentru toate suferinţele, nedreptatea şi tăcerea care a urmat”, a declarat preşedintele german.

Steinmeier a declarat că vrea să-i asigure pe ”toţi gay-i, lebienele şi bisexualii, toate persoanele «queer», trans- şi intersexuale” că sunt protejaţi în prezent în Germania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.