Preşedintele Franţei Emmanuel Macron i-a criticat pe protestatarii care au devastat, sâmbătă, Bulevardul Champs-Elysées, ridicând baricade şi cerând ca preţurile carburanţilor să nu fie ridicate, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ruşine să le fie celor care au atacat ofiţerii de poliţie. Nu e loc pentru violenţă în Franţa", a scris preşedintele pe Twitter.

Scene de haos au fost înregistrate, sâmbătă, pe Champs-Elysées, unde 8.000 de "veste galbene" s-au adunat pentru a protesta faţă de scumpirea carburanţilor şi politica economică a Guvernului condus de Edouard Philippe.

Poliţia din Paris a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe manifestanţii care s-au strâns, sâmbătă, pe Bulevardul Champs Elysees, pentru a protesta pentru a doua săptămână consecutiv faţă de creşterea preţurilor la carburanţi.

Ciocniri violente au avut loc între "vestele galbene" şi poliţişti pe Bulevardul Champs Elysees, după ce manifestanţii au rupt un cordon de securitate.

Forţele de ordine, mobilizate în număr mare, au folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor.

Peste 100.000 de oameni au protestat în 1600 de proteste organizate pe teritoriul Franţei, a anunţat ministerul de Interne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.