Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, afirmă, referitor la măsurile de urgenţă în statele membre, că este extrem de important ca măsurile de urgenţă să nu fie în detrimentul principiilor şi valorilor fundamentale ale UE şi că nu a fost nicicând mai important ca jurnaliştii să fie în măsură să îşi desfăşoare activitatea în mod liber.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Uniunea Europeană se întemeiază pe valori precum libertatea, democraţia, statul de drept şi respectarea drepturilor omului, care ne sunt comune tuturor. Trebuie să le susţinem şi să le apărăm, chiar şi în aceste vremuri dificile. (...) Este extrem de important ca măsurile de urgenţă să nu fie în detrimentul principiilor şi valorilor noastre fundamentale, prevăzute în tratate. Democraţia nu poate funcţiona în lipsa unor mijloace de informare în masă libere şi independente. Garantarea libertăţii de exprimare şi  securitatea juridică sunt esenţiale în aceste vremuri incerte. Nu a fost nicicând mai important ca jurnaliştii să fie în măsură să îşi desfăşoare activitatea în mod liber şi cu exactitate, astfel încât să combată dezinformarea şi să le asigure cetăţenilor noştri accesul la informaţii vitale”, a afirmat preşedintele CE.

În opinia sa, eventualele măsuri de urgenţă trebuie să se limiteze la ceea ce este necesar şi strict proporţional, nu trebuie să dureze la nesfârşit. În plus, guvernele trebuie să se asigure că asemenea măsuri fac obiectul unor examinări periodice.

”Comisia Europeană va monitoriza îndeaproape, într-un spirit de cooperare, aplicarea măsurilor de urgenţă în toate statele membre. Trebuie să colaborăm pentru a depăşi această criză. Pe această cale, vom susţine valorile noastre europene şi drepturile omului. Acesta este modul nostru de a fi şi acestea sunt principiile în care credem”, precizează preşedintele Comisiei Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.