Preşedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a avertizat marţi după-amiază că britanicii ar face un uriaş pas înapoi dacă ar opta pentru transformarea Marii Britanii într-un paradis fiscal după ieşirea din Uniunea Europeană. Politicianul olandez a explicat că o asemenea decizie ar lovi puternic atât economia Londrei, cât şi pe cea a Bruxelles-ului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ar fi o situaţie proastă pentru Europa, dar şi pentru Anglia, vorbim de o situaţie oribilă pentru Regatul Unit dacă va ajunge un fel de paradis fiscal la marginea Europei. În acest climat, în care noi colaborăm îndeaproape cu britanicii pentru a combate evaziunea fiscală, vorbim de un pas înapoi absolut nebunesc”, a declarat Dijsselbloem.

Preşedintele Eurogrupului a discutat cu reprezentanţii mai multor bănci şi instituţii financiare care iau în considerare o mutare în Londra după ieşirea din Uniunea Europeană, fiind nemulţumiţi de reglementările olandeze stricte cu privire la bonusurile bancare şi sperând la un paradis fiscal în Marea Britanie.

”Reglementările stricte vizează protejarea clienţilor olandezi. Legislaţia spune deja că condiţiile stricte nu se aplică în cazul instituţiilor bancare internaţionale care activează în Olanda”, a declarat Jeroen Dijsselbloem.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.