Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat marţi după-amiază că Ankara ar putea să ia, după referendumul constituţional din aprilie, o decizie în favoarea revizuirii relaţiilor bilaterale dintre Turcia şi Europa. Liderul turc a explicat că Europa a devenit ”fascistă şi crudă”, exact ca în perioada de dinainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Erdogan a explicat că turcii nu vor mai fi ameninţaţi de procesul de aderare la Uniunea Europeană.

În ultimele zile, preşedintele turc a acuzat mai multe ţări europene de aplicarea unor practici ”naziste” prin interzicerea unor mitinguri pro-Erdogan la care urmau să participe miniştri de la Ankara. Printre ţările vizate de acuzaţiile dure ale liderului turc se numără Germania şi Olanda.

Preşedintele Edogan a acuzat-o duminică pe Angela Merkel de aplicarea unor ”practici naziste” împotriva turcilor din Germania.

”Merkel, acum tu aplici practici naziste. Le aplici împotriv fraţilor mei care locuiesc în Germania. Împotriva miniştrilor şi parlamentarilor mei care vizitează Germania [...] Misiunea ta nu este susţinerea organizaţiilor teroriste, ar trebui să-i extrădezi”, a declarat preşedintele turc într-un discurs ţinut duminică la Istanbul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.