Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că cei care prezintă o legătură între stilul de viaţă cosmopolit şi atacul armat de la clubul exclusivist Reina, situat pe malul european al Bosforului, încearcă în mod deliberat să divizeze naţiunea turcă, iar autorităţile naţionale nu s-au implicat niciodată în modul de viaţă ales de oamenii din Turcia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu există niciun motiv pentru a da vina pe stilul de viaţă pentru atacul armat din Ortakoy. Niciun stil de viaţă nu este vizat de o ameninţare sistematică în Turcia. Noi nu vom permite niciodată aşa ceva”, a declarat Erdogan într-un discurs de la palatul prezidenţial din Ankara.

Directoratul pentru Afaceri Religioase al Turciei a condamnat atacul armat, însă a emis un comunicat în care susţine că valorile musulmane nu se potrivesc cu sărbătorirea Anului Nou.

Respectivul comunicat a generat critici acide din anumite părţi ale societăţii turce.

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat atacul armat printr-un mesaj în care susţineau că cei care sărbătoresc trecerea dintre ani sunt apostaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.